“Tots nosaltres sabem alguna cosa. Tots nosaltres ignorem alguna cosa. Per això, aprenem sempre.Paulo Freire

Tela de Penelope

El dia 20 d'aquest mes d'abril de 2010 un grupet de participants i voluntàries del Col•lectiu Suma van anar al Centre Cívic de Sant Martí a visitar el grup de dones “La tela de Penelope”.
Van tenir la sort que Manuela i Helga havien viscut en aquest barri i ens van guiar la mar de bé.
Durant el viatge van estar parlant de les coses que diríem al grup de dones.
En  arribar, com que anàvem bé de temps, vam anar al bar del Centre Cívic a prendre un tallat.
Ens va rebre la Mercedes i abans de pujar a l'aula ens va ensenyar la sala d'actes i ens va explicar l'historia del centre.
Vam pujar al 6è pis  quan ja totes les dones ens esperaven. Hi havia unes 50 dones. Vam explicar la nostra història, el que fèiem, les dones que participen... i elles després també ens vam explicar el que feien.
Ja porten 25 anys d'història i es reuneixen els dimarts. El que fan és més que res intercanvi d'experiències. Si tenen un problema ho expliquen al grup, si fan un poema, ho reciten a la reunió, si han llegit un llibre que els ha agradat, ho comenten, etc.
Algunes també participen en un taller de poesia.
Els vam portar exemplars del dossier de Sant Jordi dels anys anteriors i els vam invitar a la festa del dia 29 a l'Olivera.
Ens vam agrair molt la nostra visita. Quan tornàvem, vam comentar que  ho havíem havíem passat molt bé.
Crec que és bo que coneguem  altres grups de dones i també que altres grups ens coneguin a nosaltres, perquè de tot intercanvi s'aprèn.

Manoli Prada
(col.·laboradora)

De Tela de Penelope


De Tela de Penelope
FOTOS