“Tots nosaltres sabem alguna cosa. Tots nosaltres ignorem alguna cosa. Per això, aprenem sempre.Paulo Freire

Acte de Sant Jordi 2010 a l'Olivera
Com ja ha esdevingut tradició, la setmana després a la Diada de Sant Jordi ens trobem participants, col•laboradors, familiars i amics del Col.lectiu Suma a la sala d’actes de l’Olivera per fer la nostra celebració.
Després de donar la benvinguda al públic assistent, que omplia tota la sala, vam presentar el recull de Sant Jordi 2010, que aquest any per primera vegada ha estat dedicat a un tema monogràfic: “La vida abans”. Recomanem especialment la lectura d’aquest dossier, perquè reflexa amb primera persona com era la vida de la generació que va viure la postguerra i l’època franquista. 
A continuació cadascun dels nou grups que formen el col•lectiu van anar pujant a l’escenari, es van presentar i van llegir un parell de textos que havíem escrit. Vam donar la benvinguda al nou grup de català oral, que va començar les seves activitats al gener, i que participava per primera vegada a l’acte de Sant Jordi.
La nota emotiva de l’acte va estar l´homenatge sorpresa que havíem preparat a les dones majors de 80 anys participants al Col•lectiu Suma. Se'ls va entregar un ram de flors i un diploma honorífic, i se’l va dedicar una poesia.
La part final de la celebració va correspondre a la tradicional obra de teatre que prepara al grup de neolectors de la tarda, aquest any amb la col•laboració de participants d’altres grups. L’obra representada va ser una versió lliure de “La ratita presumida.” Realment ho vam fer molt bé i ens vam fer riure d’allò més.

Laura Vidal
(col·laboradora)

De Acte de Sant Jordi 2010 a l'OliveraDe Acte de Sant Jordi 2010 a l'Olivera


De Acte de Sant Jordi 2010 a l'Olivera


De Acte de Sant Jordi 2010 a l'Olivera


De Acte de Sant Jordi 2010 a l'Olivera


De Acte de Sant Jordi 2010 a l'Olivera


De Acte de Sant Jordi 2010 a l'Olivera

De Acte de Sant Jordi 2010 a l'Olivera


De Acte de Sant Jordi 2010 a l'OliveraTOTES LES FOTOS