“Tots nosaltres sabem alguna cosa. Tots nosaltres ignorem alguna cosa. Per això, aprenem sempre.Paulo Freire

Crònica de les activitats del Dia de la Dona

Cada curs se celebra al Col•lectiu Suma el Dia de la Dona Treballadora i cada curs se celebra de manera diferent perquè cada curs ho preparen participants  diferents.
Aquest curs van anar creant ambient amb antelació al dia 8 de març mitjançant lectures i debats que després van quedar reflectits en murals treballats pels diferents grups.
Els temes dels murals van ser la reivindicació de pensions dignes, la responsabilitat compartida en les feines domèstiques i la cura de la família, la demanda de menys temps per treballar i més temps per la cultura, l’oci i la família, la lluita de les dones arreu del món, la constatació del progrés de les dones magrebines vers els seus drets, les cites de pensadors i pensadores valorant la dona, a què diem sí, i a què diem no i la denuncia vers les dones maltractades.
Havíem pensat aprofitat l’espai davant la Fundació Marianao per estendre els murals de bon matí, per tal que  el barri pogués veure’l, però la pluja no ho va consentir i els van exposar a l’entrada de la Fundació.
Participants del Col•lectiu Suma van repartir llacets morats entre treballadors, treballadores, alumnes i visitants de la Fundació.
A les dues de la tarda ens vam aplegat al terrat i van celebrar el dinar commemoratiu del dia de la dona treballadora, conjuntament participants del Col•lectiu Suma i personal de la Fundació Marianao. Cadascú va portar alguna cosa i com passa sempre que es comparteix, hi ha per tothom i encara en sobra.
A la cloenda del dinar es va repartir el manifest del dia 8 de març i seguidament un grup, com a representant de tot el col•lectiu, va participar a l’ofrena floral al monument a la Dona Treballadora al barri Ciutat Cooperativa. A aquesta hora la neu ens va acompanyar transformant el paisatge quotidià en un altre, més nòrdic.
Tant els voluntaris i les voluntàries com els i les participants van valorar positivament la festa i el treball fet.
No volem que aquesta celebració es torni descafeïnada, no volem que  perdi el sentit reivindicatiu, no volem trair a tantes dones i també homes que han lluitat abans i ara per la dignitat i els drets de les dones.

Manoli Prada - col·laboradora