“Tots nosaltres sabem alguna cosa. Tots nosaltres ignorem alguna cosa. Per això, aprenem sempre.Paulo Freire

Formació de Col.laboradors: L'Educació de Persones Adultes

El passat divendres, 23 de gener del 2009, col.laboradors del Col.lectiu Suma, tècnics i persones interessades en el tema ens vam reunir a la Fundació Marianao per a portar a terme una Jornada de Formació amb el títol "La formació de persones adultes: del concepte a la pràctica del dia a dia" a càrrec del Dr. Alfonso Formariz, especialista en la formació de persones adultes.

Contingut i Desenvolupament de la Sessió
Esquema de la presentació a càrrec del Dr. Alfonso Formariz
Document d'ampliació
Comentaris dels participants a la Formació


De Fotos curs 08-09


De Fotos curs 08-09


De Fotos curs 08-09


De Fotos curs 08-09


De Fotos curs 08-09


De Fotos curs 08-09

4 comentaris:

Puntodipsantboi@gmail.com ha dit...

Ha sido una tarde bien aprovechada.
Daba gozo ver a los colaboradores y colaboradoras pendientes de la exposición y despues en el trabajo por grupos se palpaba la actitud de compartir con el resto.
En el grupo que yo estaba estuvimos compartiendo como trabajar cuando hay diferentes niveles en el grupo. Se apuntó el animar a algún participante a explicar al resto alguna cuestión. A la hora de hacer el dictado cuando hay dos niveles se apuntaba como extrategia dividir el grupo y hacer el dictado con medio grupo y mientras el resto realizan otra actividad como puede ser el dossier y después se hace el cambio: loas que hacian dictado trabajan el dossier y los que trabajaban el dossier hacian dictado.También comentamos que no hace falta hacer siempre el dictado de la misma manera, podemos ajudarnos de fotografias para hacer descripciones, para inventar historias...
Me quedo con una idea que nos transmitió Alfonso: tenemos la responsabilidad de ser profesionales, independientemente de ser voluntarios o no, hemos de trabajar con responsabilidad.
Yo creo que en el Colectivo Suma avanzamos porque nos creemos lo que hacemos y queremos cada vez hacerlo mejor.

Anònim ha dit...

Comparteixo el parer de la Manoli. La professionalitat i el rigor en la feina que fem és un dels punts claus, siguem voluntaris o tècnics.
Un altre aspecte que voldria remarcar de la intervenció de l'Alfons és que com a voluntaris hem d'encoratjar, acompanyar i motivar als participants , i evitar caure en el paternalisme.
Em va cridar l'atenció especialment de l'exposició de l'Alfons el fet que el deteriorament físic no és correspon necessàriament a les dificultats d'aprenentatge que ens troben en el nostre dia a dia; la dificultat de les persones adultes que aprenen a llegir i escriure rau en el fet que han de desenvolupar una nova habilitat.

Anònim ha dit...

La jornada de formació de persones adultes a càrrec del Dr. Formariz em va semblar molt interessant sobretot per la presència d'una persona tan important i al mateix temps tan humana i senzilla ja que tots els temes tractats van ser de summe interès, doncs sempre es té la convicció de no fer-ho prou bé.
També la bona comunicació existent entre tots els assistents va ser molt enriquidora doncs en tenir intercanvi d'opinions i experiències van servir per aprendre uns dels altres, tenint tot el grup molta il•lusió de continuar endavant, cercant nous estímuls per a tots els participants, doncs el benefici mutu ens ajuda a ambdues parts, sabent respectar, escoltar i acceptar cada persona com és, treballant l'autoestima i inseguretat de tot el col•lectiu.
Desitgem que aquest tipus de reunions es repeteixi, doncs repercuteixen molt positivament en l'ensenyament de tots els grups

Anònim ha dit...

La tarde de formación vivida el viernes, para mi, ademas de interesante, en todos los sentidos, fue muy entrañable, por parte de todos, tanto del Profesor, como de todas nosotras, el interes por hacer las cosasbien y que podamos llegar a todas fue el sentimiento general y con el me quedo.
Y sin dudarlo estoy de acuerdo con el Profesor que todos aprendemos de todos.
Espero que podamos disfrutar de nuevas jornadas.