Com ja sabeu, el Suma és un projecte que es va generar des del voluntariat al setembre del 2003 com un espai de promoció socioculltural de persones adultes. Si voleu més informació la podeu trobar en aquest mateix bloc
Les persones (una majoria aclaparadora de dones) s’acosten a nosaltres per aprendre a llegir i escriure, millorar els seus aprenentatges instrumentals bàsics o aprendre castellà en el cas de dones estrangeres. Però al Suma anem més enllà i, entre altres objectius, oferim a les persones la possibilitat d’esdevenir protagonistes, prendre decisions que afecten a la totalitat del col.lectiu i de treballar valors que d’altra manera quedarien a l’ombra.
És en aquest sentit que des dels nostres inicis al Suma hem donat especial rellevància al 25 de novembre (Dia internacional de la Violència contra les dones) i 8 de març (Dia internacional de la Dona) i sempre hem portat a terme activitats que fomentin la presa de consciència de la situació de la dona a la nostra societat i posin èntasi en el valor de ser dona.
Si en el dia d’avui encara hi ha desigualtat entre homes i dones, imagineu l’època en què van viure les iaies del Suma: masclisme per part del marit i la societat franquista, maltractament psicòlogic per no tenir formació i/o pel sol fet de ser dona i maltractament físic, perquè sí. Tenim molts casos amb noms i cognoms al col.lectiu. En el cas de les dones magribines, malgrat que s’està avançant molt en aquest tema i hi ha moltíssimes excepcions, el masclisme és encara presència latent
Bé, dins d’aquest context, fa quatre o cinc anys un grup d'iaies del Suma vam proposar fer una dinar el dia 8 de març per celebrar el Dia de la Dona. I allà va començar tot. Primer vam ser unes quantes,. L’any següent van ser més. Després s´hi van afegir treballadors que es quedaven a dinar aquell dia.a la Fundació. I ara, amb la Comissió d’Igualtat de la Fundació Marianao organitzem l’acte conjuntament.
Una llavoreta plantada per un grup de iaies del Col.lectiu Suma fa uns quants anys ha donat pas a un acte que ja ha esdevingut emblemàtic i que està obert a tota la comunitat de Marianao.
Laura Vidal
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada