“Tots nosaltres sabem alguna cosa. Tots nosaltres ignorem alguna cosa. Per això, aprenem sempre.Paulo Freire

Revista del Club Social de la Fundació Marianao

 El Club Social de la Fundació Marianao ha editat la primera revista d'aquest any.
Enllaç

Ja podem visitar l'exposició Marianao Crossing

Ja podem visitar l'exposició Marianao Crossing al Centre d'Art Can Castells fins 15 de juny de 2011,  en la qual han participat la Maouida i la Milagros del Col·lectiu Suma.





Marianao Crossing és una iniciativa comunitària que recull microrelats audiovisuals del barri Marianao de Sant Boi de Llobregat.

Més informació:
http://marianaocrossing.blogspot.com



Milagros Vallecillos (Almería, 64 años).
Voluntària del centre Benito Menni, Complex Assitencial
en Salut Mental de Sant Boi.














Maouida Hendi (Khouribga, Marruecos, 24 años).
Un viatge en autobús i com cuinar cuscús.

Concert de l'Orfeó Català a Sant Boi

Amb motiu de la Festa Major de Sant Boi, cantarà l'Orfeó Català aqui a Sant Boi, avui 19 de maig de 2011 a les 19.30h. a Can Massellera, en un concert a benefici de la Fundació Marianao.

Soy Voluntaria

Soy voluntaria por que me gusta y porque en el fondo lo llevo como vocación…
Una de mis alumnas me decía hace unos días “qué bien que hay gente solidaria como tú interesada en nosotras, personas ya mayores abandonadas por la sociedad… Qué bonito que nos enseñes, que cada día vengamos al aula con motivación y ganas de aprender como si volvieramos a ser aquellas niñas que fueron limitadas en su niñez a un aprendizaje digno, que nos facilites métodos sencillos y que tengas paciencia”.
Eso me llenó el alma… Lo que yo puedo aportar a estas chicas (de la tercera edad ) no es ni lo mínimo en gratitud que ellas me aportan a mí. No hay palabras para poder describirlo, sólo agradecimiento por hacer posible que sienta esa adrenalina que, a pesar de mi juventud, muchas veces olvido.
Desde aquí quiero escribir unas palabras de agredecimiento para ellas y para todas las chicas y chicos de la tercera edad que viven o han pasado por una situación similar.
El ser mayor y tener muchos años vividos no significa no servir para nada. Tienen derecho a decirdir cómo quieren vivir. No es viejo el que lleva en su corazón el amor siempre ardiente, no es viejo el que mantiene su fe en si mismo, el que vive alegremente, el que piensa que para ser feliz no hay edad, las personas tenemos el don de aprender cosas nuevas cada día, cada segundo, cada minuto.
Son ellos los que tienen  mucho que aportarnos debido a su experiencia y merecen respeto y cariño. El cuerpo envejece pero no la actividad creadora del espíritu. Les llamamos viejos cuando tienen más ganas de vivir que nosotros mismos con la juventud por delante….
Gracias… Os dedico mi gratitud por estar ahí y enseñarnos tanto.

María José Rodríguez (voluntària del Col·lectiu Suma)

Sortida al Teatre

15 de maig de 2011

Sortida al Teatre de la Biblioteca de Catalunya a Barcelona per veure l'obra Tonio, el Poeta, on actua l'Ònia, dinamitzadora del grup de teatre del Col·lectiu Suma.




FEU CLICK SOBRE LA IMATGE PER ACCEDIR A L'ÀLBUM DE FOTOS

Lectura de Contes

11 de maig de 2011
El grup de Neolectors de les 18.00 , dins de les activitats de la classe de català dinamitzada per l'Ana Martín,  llegeix contes en català als nenes i nenes de la Ludoteca 3-5 de la Fundació Marianao.

TONIO, EL POETA

La nostra companya Ònia, dinamitzadora del grup de Teatre del Col·lectiu Suma, actuarà al teatre de la Biblioteca de Catalunya a Barcelona amb l'obra TONIO, EL POETA, de l'11 al 22 de maig de 2011.


La Presidenta del ICD visita la Fundació Marianao

10 de maig de 2011
La Presidenta de l'Institut Català de la Dona visita la Fundació Marianao i el Col·lectiu Suma

Acte de Sant Jordi 2011

El dijous 5 de maig de 2011 participants , voluntaris i voluntàries, i amics i amigues   del Col.lectiu Suma vam omplir Teatre de Cal Ninyo  per celebrar el tradicional Acte de Sant Jordi, del qual vam celebrar la primera edició en abril de 2004 a l'auditori de l'Olivera.

Aquest any vam canviar d'escenari i de convidats: vam celebrar l'acte al emblemàtic Teatre de Cal Ninyo i la recentment fundada Coral de la Fundació Marianao va fer un assaig en públic per mostrar-nos els seus progressos.

Al llarg del acte vam presentar i repartir exemplars del Recull d'escrits de Sant Jordi 2011, i els i les participants del Col.lectiu Suma van llegir  textos que havien escollit per l'ocasió. També vam llegir la història conjunta que aquest any hem escrit entre tots els grups. Podeu llegir la història al Recull de Sant Jordi'11 i us assegurem que riureu una estona

La nota emotiva de l'acte va ser  un homenatge sorpresa als homes del Col.lectiu Suma -en un col.lectiu de 140 persones només hi ha 7 homes- que vam fer abans de l'actuació de la Coral. Els vam fer sortir a l'escenari, els vam agrair la seva participació "entre tanta dona"  i els van regalar una samarreta estampada amb motiu de l'acte.

Gràcies a totes les persones que han fet possible que un any més l'acte de Sant Jordi del Col·lectiu Suma sortís rodó, i especialment a la Coral de la Fundació Marianao per la seva esplèndida actuació.



FEU CLICK SOBRE LA IMATGE PER ACCEDIR A L'ÀLBUM DE FOTOS

Enllaç dels actes de Sant Jordi dels anys anteriors  Actes de Sant Jordi
Enllaç al tos els  reculls de Sant Jordi        Tots els reculls de Sant Jordi

Recull de Sant Jordi 2011

Recull d’escrits de Sant Jordi portat a terme per els/les participants i col•laboradors/ores del Col•lectiu Suma.
Aquest any el recull presenta una temàtica molt variada: viatges, històries, poesia, escrits personals, les plantes del meu balcó, receptes de cuina… Destaca una història conjunta escrita per tots els grups que formen part del Col•lectiu Suma i les aportacions a la Carta Ciutadana amb motiu de les Eleccions Municipals de maig de 2011


Arxiu en pdf

Tots els Reculls de Sant Jordi

Publicacions del Col·lectiu Suma